Genel

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

Topkapı Sarayı giriş ücreti 2024, yerli ve yabancılar için ne kadar? İstanbul’da gezilmesi gereken yerlerden biri de Topkapı Sarayı’dır. Burayı ziyaret etmek isterseniz belirli bir ücret ödemesi yapmanız gerekir. Ücretler, yerli ve yabancı turistler için farklı fiyatlardadır. Yerli turistler, yabancılara göre daha uygun fiyata Topkapı Sarayını ziyaret edebilirler. Ancak bu saray ziyaret edilirken, saray için ayrı, aya irini için ayrı ve harem için ayrı ücretler alınmaktadır. Yani sadece Topkapı Sarayı için bilet aldığınızda, Aya İrini ve Harem’e giriş yapamazsınız. Oralar için de ayrıca bilet satın almanız gerekmektedir.

Topkapı Sarayı giriş ücreti öğrenci, için indirimli fiyat uygulanmaktadır. Adresi; Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul olan bu tarihi yeri ziyaret edecek olanlar için giriş ücretleri alt başlıklarda listelenmiştir. Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi alanlar ücretsizdir. Yani 0 – 6 yaş çocuklarınız için ekstradan bilet almanıza gerek yok.

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Topkapı Sarayını ziyaret ederken belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Aşağıdaki tabloda Topkapı Sarayını gezmek isteyenler için güncel giriş ücreti bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı:250 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı:1500 TL
İndirimli Bilet Fiyatı:75 TL

Topkapı Sarayı Harem Giriş Ücreti 2024

Harem’i ziyaret etmek için ayrıca bir bilet satın alınması gerekir. Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 100 TL, Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 500 TL ve İndirimli Bilet Fiyatı: 50 TL ücret ödemesi yapılması gerekir. Bu ücret ödenmeden Harem ziyaretini gerçekleştiremezsiniz.

Aya İrini Giriş Ücreti 2024

Aya İrini giriş ücreti öğrenci, yerli turist ve yabancı turistler için farklı şekilde ücretlendirilmiştir. 2024 yılında Aya İrini giriş ücreti:

  • Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 90 TL
  • Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 500 TL
  • İndirimli Bilet Fiyatı: 40 TL
Aya İrini Giriş Ücreti

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024 Yabancılar İçin

Yabancı Turisler için Topkapı Sarayı giriş bileti ücreti 1500 TL’dir. Harem giriş ücreti ise 500 TL’dir. Yabancılar için Aya İrini bilet fiyatı 500 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Topkapı Sarayı Öğrenci Giriş Ücreti 2024:

Öğrenci kimlik belgesi ile giden ve bu kimlik kartını ibraz eden 07-25 yaş arasındaki öğrencilere indirimli bilet hizmeti sunuluyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti öğrenci: 75 TL, Harem Öğrenci giriş ücreti: 50 TL, Aya İrini öğrenci giriş ücreti ise 40 TL’dir.

Konum:



Topkapı Sarayı Ziyaret Bilgileri:

  • Kapalı Günler: Salı
  • Gişe Açılış Saati: 09:00
  • Gişe Kapanış Saati: 17:30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir