Faydalı Bilgiler

İnstagram beni engelleyenin engelini nasıl kaldırabilirim?

Sosyal medya uygulamaları kullanıcılarını rahatsız eden kişilere karşı korumak amacıyla çeşitli yöntemler geliştirmiştir. Bunlardan biri de engelleme özelliğidir. Eğer bir kişi sizi rahatsız ediyorsa o kişiyi engelleyebilirsiniz. Instagram’da birini engellediğinizde profilinizi, arkadaşlarınızı ve fotoğraflarınızı göremez. Aynı zamanda size mesaj da gönderemez. Instagram kullanıcıları kendisini rahatsız eden kişileri . o kişinin profiline girip sağ üstteki seçenekler alanına tıklayıp kişiyi engelleyebilir. Açılacak yeni hesapları da engelleyebildiğinizden dolayı artık aynı kişi tarafından rahatsız edilmezsiniz.

Peki, Instagram’da beni engelleyen kişinin engelini nasıl kaldırabilirim? Bu soru sıkça araştırılmaktadır. Biri sizi engellediğinde, o kişinin profilinden kendi engelinizi kaldırmak mümkün değildir. Fakat, sizi engelleyen kişiyi aynı zamanda siz de engellediyseniz istediğiniz zaman bu engeli kaldırabilirsiniz. Lakin, engellenen kişi, sizin engelinizi kaldırmadıysa arama kısmından onu bulmak mümkün değil. Bunun yerine ayarlar menüsüne giriş yapmanız gerekecek.

Instagram Beni Engelleyenleri Görme

Eğer birinin sizi engellediğini düşünüyorsanız, o kişinin kullanıcı adını bilmeniz gerekir. Eğer kullanıcı adını aradığınızda görünmüyorsa veya profiline girmeye çalıştığınızda hata veriyorsa engellenmiş olabilirsiniz. Tam anlamıyla engellenip engellenmediğinizi anlamak için, o kişinin profiline girmeyi deneyin. Girmiyorsa, ilgili kişinin Instagram hesabını arama moturunun adres çubuğunda arayın. Örneğin: https://www.instagram.com/kullanıcıadı, kullanıcı adı yazan yere ilgili hesabın adını yazın ve arama motorunda aratın. Eğer profil açılırsa, o kişi sizi engellemiş demektir.

İnstagram beni engelleyenin engelini nasıl kaldırabilirim?

Instagram’da engel kaldırma işlemini profilinizden yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken ayarlar bölümünden, engellenen hesaplar alanına gelmek. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki başlıkta anlattığımız adımları takip edin.

Instagram Engel Kaldırma

Bir kişiyi engellediğinizde ve o da sizi engellediyse profiline girip engel kaldırmak mümkün olmaz. Bunun yerine, Instagram ayarlarınızdan engellenen hesaplar bölümüne girmeniz gerekir. Eğer engellediğiniz kişi de sizi engellediyse engeli kaldırmak için yapmanız gerekenler:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizden ayarlar seçeneğine girin.
  • Gizlilik ayarları bölümüne basın.
  • Engellenmiş hesaplar kısmına gelin.
  • Burada daha önce engellediğiniz bütün hesapları göreceksiniz, ilgili kişiyi bulup engelini kaldırın.

Instagram kullanıcılarının araştırdığı bir diğer soru da engelleyen kişiye nasıl ulaşabilirim oldu. Bir hesap sizi engellerse, Instagram’da güvenlik kuralları gereğince engelleyen hesabı tamamen göremezsiniz. Dolayısıyla da o kişiye mesaj gönderemezsiniz. Bu engeli karşı taraf kaldırana kadar sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bunun mümkün olduğunu iddia eden uygulama veya yazılımlar ise tamamen sahte ve zararlı olabilir.

Instagram engel kaldırdığımda bildirim gider mi, başlığını ziyaret ederek bu konu hakkında da güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Ek bir bilgi vermek gerekirse, birini Instagram’da engellediğinizde o kişiye herhangi bir bildirim ya da mesaj gitmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir