Faydalı Bilgiler

Dolap Para İadesi Kaç Günde Gelir?

Dolap para iadesi kaç günde gelir? İptal edilen siparişin ücret iadesi ne zaman gelir? Trendyol’un ikinci el ürünleri satmamıza olanak sağlayan platformu Dolap uygulaması çıktığı günden beri milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Milyonlarca ürünün satışı ve alışverişi bu platformda yapıldı. Kullanıcılar bazı ürünleri aldıktan sonra iade etmek isteyebiliyorlar. İade ettikleri ürün için ücret iadesinin ne zaman yapılacağını da araştırmaktadır. Peki, Dolap iade ücreti kaç gün sonra gelir? işte detaylarıyla beraber bu başlıkta anlatıyor olacağız.

Dolap iade parası ne zaman yatar? Bu soruya yanıt arayanlar için alt başlıkta bütün detaylarıyla anlatıyor olacağız. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar alanından yazabilirsiniz.

Dolap Para İadesi Ne Zaman Hesaba Yatar?

Dolapta alışveriş yapabileceğiniz gibi istediğiniz zaman iade ve iptal işlemleri de yapılabilmektedir. Fakat iade işlemi için, iptal talebinizin onaylanması gerekmektedir. İptal talebiniz onaylandığında, sipariş için ödediğiniz tutarı aynı gün veya bir sonraki gün bankaya iade edilmektedir.

İade ücretinin hesabınıza geçmesi, bankanın sürecine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kredi kartları için 1-3 iş günü, banka kartları için 7-14 iş gününde iade yapılmış olur. Ücret iadesini banka uygulamasından takip edebilirsiniz.

Dolap İade Edilen Ücret Hangi Karta veya Hesaba Aktarılır?

Öncelikle iade edilebilmesi için talebinizin onaylanmış olması gerekir. Talebiniz onaylandıktan sonra iade edilecek tutar, ödeme türünüze bağlı olarak ödeme yapmış olduğunuz banka kartı veya kredi kartı hesap numaranıza aktarılır.

Kredi kartlarında 1-3 iş günü içerisinde iade yapılırken, bankamatik (banka kartı) için ödeme 7 – 14 iş günü içerisinde yapılmaktadır.

Dolap İade Şartları

Dolap ile alışveriş yaparken iade için bazı şartlara uygun olmanız gerekir. Dolap uygulamasından satın aldığınız herhangi bir ürün için iade işleminde, aşağıdaki şartlara uygun olması gerekir. Bu sayede hem ürün satan tarafın hem de ürün satın alan kişinin hakları korunmuş olur. Dolap iade şartları nelerdir? Bütün detaylarıyla beraber iade şartları şu şekilde:

  • Hasarlı Ürün: Satın alınan ürün hasarlı gelirse iade edilebilir.
  • Yanlış Ürün: Ürünü görsel ve açıklamadaki ürün ile aynı değilse iade edebilirsiniz.
  • Eksik Ürün: Siparişiniz eksik geldiğinde.
  • Sahte Ürün: Satın alınan ürün sahteyse iade edebilirsiniz.
  • Satıcı ile Anlaşmalı İade: Satıcı ile anlaşarak iade talebinde bulunulabilir.
  • Bazı Sorunlar: Ürün ile alakalı hata, sorun veya benzeri bir durum varsa ürün iade hakkınızdan faydalanabilirsiniz.

Dolap Kredi Kartına İade Ne Kadar Sürer?

Dolap uygulamasından alışveriş yaptıktan sona, iade ederseniz ve talebiniz onaylanırsa kredi kartı için 1-3 iş günü arasında iade gerçekleşmektedir.

Fakat bankanın işleyişine göre bu durum kısmi farklılık gösterebilir. Örneğin resmî tatiller ve benzeri durumlarda birkaç gün gecikme olabilir. Fakat, bankamatik kartlarında 7 – 14 iş günü içerisinde iade yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir